Uitgelicht project

Juf Nienke

Amsterdam

ÖKO30 Systeem

Nieuwbouw

Circulair en CO2-neutraal: duurzaam verwarmen of koelen met IDEAL ÖKO30 droogbouw vloerverwarming van Jupiter

Droogbouw vloerverwarming is een duurzame manier van verwarmen die steeds populairder wordt. Bij deze methode worden verwarmingsbuizen niet in de natte dekvloer, maar in een droog (isolatie)materiaal gelegd. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding in de ruimte, snellere reactietijden en betere luchtbeweging t.g.v. verwarmen, wat goed is voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van bewoners. Bovendien vermindert het de CO2-uitstoot omdat er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken.

Jupiter heeft een circulaire en CO2-neutrale droogbouw vloerverwarming ontwikkeld die volledig recyclebaar is. De verwarmingsbuizen zijn gemaakt van gerecycled kunststof en kunnen aan het einde van de levensduur van een project weer hergebruikt gerecycled worden. Hierdoor wordt er geen nieuw materiaal verspild en wordt de CO2-uitstoot verminderd. De elementen waarin de buis wordt verlegd zijn van FSC gecertificeerde houtvezel, met daarop verwerkt gerecyclede aluminium lamellen. Ook deze elementen zijn volledig herbruikbaar. Daarnaast gebruikt Jupiter bij de productie van de vloerverwarming uitsluitend groene stroom en worden de producten geproduceerd in Europa, waardoor de transportafstand en CO2-uitstoot beperkt blijven.

Bij project Juf Nienke in Amsterdam zijn 61 huurwoningen gerealiseerd met Jupiter IDEAL ÖKO30 vloerverwarming. Naast het ecologische karakter, maken materiaal besparing, snellere verlegtijden en vermindering in wachttijden het systeem uitermate geschikt voor inzet in productie van prefab woningen zoals bij project Juf Nienke bewezen.

Door te kiezen voor circulaire vloerverwarming van Jupiter, kan uw bedrijf of project comfortabel en duurzaam verwarmen of koelen, en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen. Het is een goed voorbeeld van hoe innovatieve oplossingen kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Jupiter helpt u graag met uw bijdrage aan de duurzame toekomst.

 

Vragen?
Wij staan voor u klaar.

Heeft u vragen of wenst u advies?
Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.