Nieuw met vloerverwarming?

Vloerverwarming is een efficiënte methode voor het verspreiden van warmte en daarmee te zorgen voor een comfortabele warmte in een ruimte .

Verschil van warmteverdeling 


Verwarming door middel van aan de wand gemonteerde radiatoren, hebben een watertemperatuur nodig van circa 70 º. De verspreiding van warmte vindt plaats door convectie. Het gevolg hiervan is dat door de opstijgende luchtstroom, de temperatuur het hoogste is aan de plafond en niet op hoogte waar wij verblijven t.w. 1,50m boven de vloer.

  
Vloerverwarming is onzichtbaar, zonder overbodige obstakels en verspreidt de warmte in over de gehele vloer. Op deze manier wordt sterke convectie zoals die optreedt bij radiatorverwarming voorkomen, hetgeen veel minder stof verplaatsing tot gevolg heeft en dus een groot voordeel is voor mensen met longaandoeningen. Bovendien spaart men zo veel meer energie omdat de warmte daar is waar nodig nl. in ons leefgebied en niet bij het plafond. Deze besparing loopt al snel op naar 15-20%.

 Met vloerverwarming kan volstaan worden met lagere systeem temperaturen ( circa 30º-45 º) voor verspreiding van de warmte over een groter oppervlak in vergelijking met de hogere systeem temperaturen ( circa 70 º ) die nodig zijn voor verwarming middels aan de wand gemonteerde radiatoren.

In Nederland worden in de nieuwbouw over het algemeen betonnen constructie vloeren met zand-cement dekvloeren toegepast als toplaag. In deze gevallen kunnen zowel cement- als droge systemen geïnstalleerd worden op de begane grond. Op de bovengelegen verdiepingen verdienen droogbouw vloerverwarming systemen vaak de voorkeur.Verwarming op de bovenverdiepingen kunnen geïnstalleerd worden tussen de balklaag of op een vaste ondervloer.

Traditionele standaard systemen hebben een langzame opwarm tijd. Om de opwarmtijd te versnellen zijn aan het einde van de 20e eeuw de droge vloerverwarming systemen ontwikkeld.

Traditionele aanleg

  

Ideaal EPS Systeem JupiterHet is van belang de verschillen te kennen tussen de traditionele standaard systemen en de droge vloerverwarming systemen.   Bij droog geïnstalleerde systemen wordt het gebruik van zand-cement dekvloeren vermeden door gebruik te maken van de dekvloer vervangende dunnere droge panelen zoals bijvoorbeeld Fermacell.

 

 

Hierdoor creeert men een veel lichter systeem met minder opbouwhoogte, snellere opwarmtijden, nog lagere systeemtemperaturen, kortere bouwtijden, en het meest belangrijk: een duurzamer systeem wat zich nog makkelijker laat koppelen aan andere duurzame oplossingen als de warmte pomp, energiedaken etc.

buis met fermacell

 

Waarom kiezen voor Jupiter?

Jupiter verkoopt en monteert alle soorten vloerverwarmingen en tracht in overleg en samenwerking met onze klanten tot een zo'n goed mogelijk advies te komen, we zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Bovendien zijn al onze systemen min. 10 jaar gegarandeerd.


Buttons Buttons Buttons Buttons


Webtail